Wednesday, June 16, 2010

IDX5711 - Intelligentsed süsteemid ja projekt (IDX5712)

Lektor: Jaak Tepandi
Harjutused: Stanislav Vassiljev

Kui varem olete võtnud Tepandi ainet "Tarkvara kvaliteet", mina võtsin selle esimeses semestris, siis antud aine eelmisest korraldusliku poole pealt ei erine(siin). Küll aga sisu poolest on üsna erinev. Kui tunnete huvi millegis sellisest mida tavapärases elus iga päev ei arenda, siis see aine on just Teile.

Kursuse raames vaatate "tarkasid" süsteeme :-). Mina tutvusin lähemalt närvivõrkudega, arukate hoonetega, natukene uurisin ka tehisintellekti jne. Kui seda rada mööda minna, siis võiballa kellegile pakub huvi ka semantilne veeb ja semantiline koosvõime, minule kahjuks see huvi ei pakkunud, kuna juba teadsin selleks ajaks mis asi see on. Mõte semantilisel veebil on kahtlematta hea j kasulik, ja ilmselt saab kunagi ka teoks, aga hetkel veel toores. Tegelikult minu meelest sama toores kui kõik muud targad süsteemid ja tehisintellektid.

Materjalid:
Soovitan siiralt käia loengutes, sest loengutes tihti räägib seda mida konspektis pole. Vahest esineb ka seda, et küsib eksamil loengumaterjalide kohta, küll harva, aga küsib.
Tepandi enda konspektis on päris palju infot, vaatamata sellele, et see nii lühikene, kuid kõik info on üsna pealiskaudne minu arvates. Selleks, et korralikult eksamile ettevalmistada varuge aega kuskil 3-4 päeva ja sirvige Wikipeediat. Wiki tuleb kindlasti kasuks.

Popolaarsemad küsimused eksamil: (populaarsuse järjekorras)
1. Djikstra algoritm - Wiki - vaadake kindlasti kuidas töötab.
2. Semantiline veeb, semantiline kooskvõime, semantika
3. OWL, RDF - keeled (käib semantikaga kaasas)
4. Algoritmide toimimise põhimõte (erinevad)
5. Närvivõrgud
6. Delta reegel
7. Otsustuspuud
8. Heuristiline otsing
9. Teadmuse esitamise ja arutlemise meetodid


Aine projekt
Esimese osa source
Esimese osa andmed
Teise osa reeglid
Teise osa source
Teise osa .csv
Kaastudengi analüüs

Siit tuleb ka presentatsioon:

No comments:

Post a Comment