Wednesday, July 6, 2011

TMM1770 - Ärisuhtlus ja äriläbirääkimised

Õppejõud: Anu Leppiman

Minu meelest Anu on üks lahedamaid õppejõudusid kellega on minul õnnestundu TTÜ-s kokku puutuda. Temas on väga palju positiivset energiat mida jagab lahkesti oma Tudengitele. Ärisuhtluse ja läbirääkimiste kursus oli minu jaoks kiirkursus, kuna see võttis aega täpselt ühe nädalavahetuse (laupäev ja pühapäev hommikust õhtuni) ning natukene aega enne loengut, kus kirjutasin pisikest kodutööd ja natukene aega õppimist eksamisk. See sama nädalavahetus oli nii aktiivne, et ei pannud isegi tähele, et kaks päeva läbi said. Õppejõud oli väga lahke ja väga meeldejääv.
Kursus ise annab baasteadmised ja suunad, et inimesed, keda teema huvitav, saaksid edasi areneda selles valdkonnas. Isiklikult minule andis inspiratsiooni iseseisvaks psüholoogia uurimiseks.
Eksam on ka väga tempokas. Materjali eksamiks õppida on väga vähe, seega on võimalus see eksam teha suurepäraselt. Tunnistan, et ma ise ei võtnud väga tõsiselt eksamiks ettevalmistamist, kuna olin haige. Ühesõnaga eksam läks minul mitte kõige paremini ja ma sain hindeks 4.
Soovitan kõigile antud aine läbida kas või uudishimu pärast :-)

IDU5570 - Infosüsteemide arendamise tehnoloogia

Õppejõud: Mart Roost

Erinevaid emotsioone on minul seoses selle ainega. Deklareerisin selle aine magistratuuri esimeses semestris ja sooritasin alles kolmandas. Miks? Ei, mitte selle pärast, et aine keeruline on, vaid selle pärast, et nii loengutes kui ka praktikumides tundus see minule algul väga mõtetu ainena ja õppejõud andis seda ainet küllalti igavalt. Jätsin selle aine sooritamata, kuna oli igav minule. Aasta pärast arvasin, et ei soovi oma ÕIS-i kirjeid rikkuda ja sooritan põhimõtte pärast selle aine. Mõeldud – tehtud.
Aine sooritamine oli üsna huvitav. Alguses käitusin tüüpilise tudengi moodi. Käisin harjutustes ja loengutes siis kui aega leidsin. Semestri lõpus nädala ajaga õppisin kõik ära ja tegin sõbraga projekti valmis. Kusjuures projekti tegime valmis EPF tarkvara teadmata. Lihtsalt peale tööd saime kokku ja googeldasime EPF tutoriali. Tänu tutorialile tegime projekti mille kaitsesime hindele 5 (suurepärane). Ees ootas meid veel eksam. Õppisin kõik mis tarvis kuid eksamil oli tarvis lisaks teoorile näidata praktilist ülessanet, mis oli minul eksami ajaks juba atukene ununenud. Sain eksami hindeks 4 (väga hea), kuid paari päeva pärast käisin seda parandamas ja parandasin hindele 5 (suurepärane). Oleks teadnud, et järeleksam on kordades raskem ja aega nõudvam, poleks läinud ümber tegema. Korduseksamil pandi mind uut aine projekti tegema (eelnevalt võttis see minul nädal aega aega), eksamil aga tegin selle 30 minutiga valmis :-)
Siin on EPF programmi source: Scrum

Andmeaidad, ERP- ja CRM-süsteemid

Loengud: Enn Õunapuu
Harjutused: Rain Öpik

Pean tõdema, et ma ei käinud üheski loengus, kuna nad ajaliselt minule ei sobinud. Ma usun, et ma ei kaotanud miskit. Harjutus tundides üritasin siiski käia niipalju kui vähegi võimalik.
Harjutustundides alguses, kes on varasemalt kokku puutunud RCM/ ERP tüüpi süsteemidega, pole eriti huvitav kuna tutvustatakse üht tasuta tarkvara toimimist. Kuskil semestri keskel läheb huvitavamaks ja saate juba end natukene asjades proovida.
Kõik harjutustunnid on Rain hoolsasti step by step kirja pannud ja selle juhendi veebi riputanud enne harjutus tundi. Need kes harjutus tundie ei jõua saavad kodus iseseisvalt harjutustunni ülessanded läbi proovida. Sama hästi on kirjeldatud ka kodutöö ülessanded. Kodutööd ei ole kohustuslikud, kuid huvipärast võib ära teha, kuna panevad natukene ka pea tööle :-)
Aine eksami hinne koosneb kahest asjast: projekti dokumentatsioon + reaalne ülessanne. Vot selle sama ülessandega peab natukene aega raiskama. Minul läks orienteeruvalt nädal aega mõned tunnid peale tööd tegelemist. Dokumentatsioon on päris lihtne. Dokumentatsioonis peab mingi juurutusprojekti valmis kirjutama ja hiljem seda kõigi eest tutvustama.

Dokumentatsioon (aineprojekt)

Pole pikka aega kirjutanud

Tere
Pole ammu miskit kirjutanud. Eelmisel semestril läks nii kiireks, et pooled ained jäid kirjeldamata. Andke andeks :-), teeme selle vea kohe korda.

Päikest.