Thursday, January 28, 2010

IDN5120 - Täppismeetodid otsustuste vastuvõtmisel

Lektor: Tarmo Veskioja

Suhteliselt igav aine. Loengud sama igavad kui harjutused. Aga ainet iseenesest tasub võtta juba selle pärast et paneb natukene loogiliselt mõtlema. Tegelikult üsna vajalik aine ka. Loengutel istuda ma lihtsalt ei saanud, kuid harjutustel käisin alati. Harjutustel tasub käia siis saab üldse asjast aru ja hiljem saab kodused ülesanded tehtud ja ka ainetööd lihtsam teha.

Õppejõud ise on täitsa heas suhtumisega. Rahulik, kuulab alati ära. Abivalmis. Kogemused igati positiivsed.

Projekt


IDX5721 - Tarkvara kvaliteet ja standardid

Lektor: Jaak Tepandi
Harjutused: Stanislav Vassiljev

Loengutel ma nagu tavaliselt pole käinud, kuna toimuvad samal ajal kui mina tööl viibin, muidu käiks ka loengutel. Harjutustel oli täitsa lahe. Stanislav on väga hea huumoriga ja suhtleja inimene. Tema eesti keel pole vist parimal tasemel, kuid ta siiski püüab rääkida ja suhteliselt kiiresti. Käisin praktiliselt igal harjutusel ja minule meeldis.

Semestri jooksul tuleb teha kaks kodutööd mis hiljem moodustavad ka ainetöö terviklikuna. Muide ainetöö soovitan deklareerida. Kui kodutöö ülesannetega ei oska toime tulla, siis parem minna tema juurde konsultatsioonile, või küsida oma küsimused harjutustunni jooksul, sest meilidele vastab tema suhteliselt harva, kuid rõõmsaks teeb see, et ikkagi vastab. Ainetöö puhul ärge unustage tiitellehte teha :-)

Eksami võtab vastu Tepandi ise. Eksamil kohtusin temaga esimest korda. Tundus täitsa mõistlik mees. Küsis minult kaks küsimust millele ka vastasin. Sain oma positiivse hinde kätte ja läksin kohu. Kuna olin üks viimastest vastajatest, siis jõudsin ka tähele panna, et Tepandil on hea hindamise poliitika. Kuna eksam on suuline, siis tema küsib 2-5 küsimust vastavalt sellele kuidas inimene teemat valdab. Esimese kahe küsimusega saab aru, kas inimene valdab teemat või mitte. Kui küsib rohkem kui 2 küsimust siis on selge märk sellele, et te siiski hästi teemat ei valda. Mida rohkem küsimusi, seda halvem hinne, kuid alla kolme tema tavaliselt ei pane. Kokkuvõttes võin öelda, et esimese kahe küsimuse vastused määravad ära teie hinde :-)

P.S. On mõtete lugeda läbi kogu Tepandi konspekt, kuna see on sisukas ja iva arusaamiseks suhteliselt kompaktne. Ärge kartke mahtu. Konspekti on lihtne lugeda, sest kirjutatud on see lihtsas keeles. Pole mõtet teha lühikonspekti eksami õppimiseks, kuna see lühikonspekt ei tule sugugi lühem.

Ainetöö_kodu_1_ja_kodu_2
Analüüs

Edu :-)

Wednesday, January 27, 2010

HLI4003 - Inglise teaduskeele eelkursus.

Õppejõud: Ivi Kääramees

Kuna mina ei saa aru TTÜ inglise keele lektoraadist kuidas nemad hindavad tudengite teadmisi, sattusin ma millegi pärast eelkursusele. Enamus inimesi sattusid eelkursusele. No aga see selleks.

Ütlen ausalt, minul vedas õppejõuga. Minul oli väga hea õppejõud. Hea huumori meelega ja alati abivalmis. Õppejõud sai aru, et magistrandid enamuses töötavad ja kui keegi jäi hiljaks või ei tulnud üldse, siis tema sellest väga tragöödiat ei teinud. Samas jälgis kesk on kohal. Minu soovitus Teile - käige kohal. Materjale oli piisavalt ja koduseid ülesandeid andis ka kaasa. Tempo aga oleks võinud olla natukene kiirem. Võimalik, et tempo oli madalam, kuna tegemist oli tundidega mis algasid kella 17.45, kus inimesed on juba väsinud.
Korralduslikult poolelt oli tarvis teha üks ettekanne ja lõpus kirjutada grammatika test.

Tuesday, January 26, 2010

IDU0021 - Infosüsteemi strateegiline analüüs ja IDU0022 proejkt

Loengud: Mart Roost
Harjutused: Lea Elmik

Aine iseenesest on kasulik ja vajalik. Antud ainet tasub võtta. Loengud on igavad nendes mina kaua käia ei suutnud. Ise uurisin materjale sellel teemal. Harjutus tundides käisin ka mõned korrad kus sain aru, et kõike võib teha ka kodus. Lõpus tuleb teha aines projekt mis annab ainele hinde ja aineprojektile. Semestri lõpus tuleb projekt ära kaitsta. Kaitsmiseks tuli teha presentatsioon ja hiljem kogu rahva ees esineda. Rahvas ja õppejõud küsivad erinevaid küsimusi nendeks tuleb valmis olla. Rasket polnud miskit.

Projekt
Rose fail

Sissejuhatavalt.

Mõned päevad tagasi lõppes sess ja hetkel käimas eelnädal. Mõtlesin, et võtan kokku esimese semestri magistriõppes. Katsun iga aine kohta teha mõne postituse ja anda mõned kommentaarid iga aine kohta. Loodan, et antud info on edaspidi teistele kasulik.

Ained mis said sooritatud:
IDU0021 - Infosüsteemi strateegiline analüüs
IDU0022 - Infosüsteemi strateegiline analüüs (projekt)
HLI4003 - Inglise teaduskeele eelkursus
ISS0090 - Arukad hooned
IDK6100 - Sotsiaalne tarkvara ja võrgukogukonnad
TMO1130 - Inimressursi juhtimine
TTO3280 - Lepinguõigus
IDX5721 - Tarkvara kvaliteet ja standardid
IDX5722 - Tarkvara kvaliteet ja standardid - ainetöö
IDN5120 - Täppismeetodid otsustuste vastuvõtmisel
IDU5570 - Infosüsteemide arendamise tehnoloogia